Bildet viser den største honningtørkeren

Vi har 2 størrelser avfuktere, 50 og150 kg. Begge arbeider etter samme prinsipp, en trommel med mange parallelle roterende skiver som trekker med seg honningen ved rotasjon. Beholderen er lukket med et gjennomsiktig lokk av herdet plast. Honningen kan fylles eller pumpes inn i beholderen for behandling og tappes eller pumpes ut når den er tørket ned til ønsket vanninnhold. 

Temperaturen overskrider ikke 45 ° C

Denne avfukteren for honning benytter en innovativ teknikk for å oppnå et godt resultat ved tørking av honning.

To kraftige vifter kombinert med to elektriske varmeelementer gir en kontinuerlig jevn jetstrøm av varm luft over rondellene som roterer inne i beholderen. Den varme luften passerer over et tynt lag av honning som avgir fuktighet til luften. Dette gir en effektiv avfukting av honningen. Det elektriske forbruket er relativt lavt.

Den korte avstanden mellom rondellene og bunnen av tanken gjør at avfukteren også kan benyttes for avfukting av mindre mengder honning.

Luften i kammeret filtreres og hindrer forurensing og smaksendring av honningen. Deretter fordeles luften gjennom dyser slik at den blir spredt over rondellene med honning.

Temperaturen kontrolleres termostatisk og honningen vil aldri overstige 45 ° C, og påvirker derfor ikke HMF-verdiene, slik at disse forblir uendret.

Denne ekstremt stillegående avfukteren krever ikke noe spesielt vedlikehold og er veldig enkel å holde ren. Delene kan demonteres i løpet av få minutter og den elegante designen er uten lommer eller kroker der urenheter kan legge seg.