Irish heather honey buzzing with health benefits comparable with Manuka honey News at DCU

Her sammenlignes irsk lynghonning (Erica vulgaris) med manuka og det er ikke grunn til å tro at de funn som er gjort ikke skulle gjelde også for norsk lynghonning. Ta derfor god pris for lynghonningen

Antibacterial Effect of Heather Honey10562-43462-2-PB

Denne rapporten dokumenterer antibakteriell effekt av honning. Velkjent blant naturmedisinere i årtusener, men funn i dokumentet kan være greit å vise til.

Et av kravene til godkjenning av et legemiddel er reproduserbarhet. Da honning vil ha et varierende innhold alt etter hvor biene har samlet nektaren, blir det umulig å tilfredsstille kravet om reproduserbarhet og honning kan derfor ikke bli godkjent som et medisinsk produkt.

Dessuten ville ikke legemiddelindustrien tjene penger på honning. Et stort paradoks er det imidlertid at de fleste stoff som benyttes som legemiddel kommer nettopp fra planter.

Bienes produkter må med rette kunne kalles naturmedisin, da honning lages av nektar, som igjen er konsentrert plantesaft. Plantesaften inneholder de stoffene som produseres i plantene og blandt annet sporstoffer som suges opp fra bakken og er så viktige for vår helse. Disse stoffene får vi i oss ved å spise honning.

Propolis produseres av bier og inneholder ca. 20 forskjellige naturlige antibiotika, omdannet fra kvae fra bjørk, furu og andre trær til medisin, og fungerer som bienes eget apotek. Propolis kan bare løses i alkohol over 60 %, og av den grunn selger vi vår propolis som granulat. Granulat er ellers meget vanskelig å oppdrive og vi har ikke klart å finne denne i helsekostforretninger. Oppløst propolis er som regel meget uttynnet og det er vanskelig å finne ut hvor mye propolis det er i løsningen. Vårt propolis granulat er ekte og ufortynnet, og derfor svært virksomt.

VI ER EN AV DE FÅ SOM TAR BRYET MED Å SAMLE PROPOLIS OG HAR SOM REGEL DETTE PÅ LAGER

Honning

Bivoks

Dronning-gelè

Bigift

Dronelarver

Pollen

Voksmøll-larver

Podmore

Apizan