Sekkehjulet som godt kunne hete sjekkehjulet, fordi det blir så mye enklere å sjekke de enkelte kasser, og gjøre evt. inngrep uten selv å løfte tunge kasser. Vi har valgt å bruke navnet kubeheis da den er utstyrt med manuell heis, men som enkelt kan endres til elektrisk drift ved å benytte en kraftig medfølgene elektrisk muttertrekker.

Dette er hjelperen du trenger når du skal løfte på kasser for eksempel for å sette på bitømmer eller nye kasser. Når du skal på med ny skattekasse, heiser du påstående kasser opp og setter den nye kassa over gitteret, og lårer de andre kassene ned på den, enten med sveiv eller elektrisk.

Fordelen med å sette den nye kassa nærmest yngelrommet er å hindre svermetrang, og da er vi helst på forsommeren, ellers kan ny kasse plasseres på toppen om en vil, men det blir da noe lengre vei å gå for biene og det er slett ikke sikkert de tar den i bruk, og litt plundrete for birøkteren å høste noen tavler forseglet honning. Selv velger jeg konsekvent å sette den nye kassa nærmest yngelrommet, og med kubeheisen blir det en lett og rask operasjon. Evt. høsting kan da gjøres fra toppkassa slik at en høster ovenfra og nedover.

For elektrisk drift fjerner du enkelt sveiven og du setter på muttertrekkeren med oppladbart batteri. Det kan være lurt å bestille et skstra batteri.

Med kubeheisen går arbeidet som en lek og du har spart både rygg og krefter og også tid.

Kubeheisen er noe alle bigårder med 15 - 20 kuber eller mer burde gå til anskaffelse av for å øke effektiviteten. Selv om en bare har noen få kuber vil tunge løft røyne ryggen, og om en arbeider lettere kan en ha flere kuber.

Kubeheisen kan leveres i flere versjoner. Last ned filene for å få oversikt og flere detaljer.

Nå kan vi også tilby en ny type kubeheis, som er lettere å ta med seg ut i bigården og den leveres i forskjellige utgaver, alle med løfteklype som passer kuber av både tre, plastikk og styropor. Denne typen kaller vi Spurven.

De mekaniske løfte- og tranportinnretningene har justerbar løftehøyde (Spurven) og kan utstyres med forskjellige typer gripere for løfting og transport av enkle kasser eller komplette kubeenheter i bigården eller tunge honningbeholdere i slyngerommet. Gripere er konstruert for kasser av tre eller plast og styropor, og for beholdere i rustfritt stål opptil 50 kg eller plastbøtter med 25 – 40 kg.

Alle gripere, som saks, tang og teleskopgripere, kan brukes på alle våre enheter etter behov.

Spurven D50 Type: 04a Triller på 4 castorhjul med brems på bakhjulene. Brukes for tunge løft i trange rom, for eksempel biehus eller honningrom.

Spurven D260 Type: 01 Kompakt og tar opp liten plass bak stativet. Lett utstyr som raskt kan demonteres i 2 bærbare deler for transport i bil. Kan brukes i ganske bratt terreng. 

Spurven D260 Tilt Type: 00 Kompakt og tar opp liten plass bak stativet. Vippefunksjonen gir rask og energibesparende betjening. Kan brukes i ganske bratt terreng. 

Spurven D400 Type: 02 Lav vekt og pakkmål. Demontes raskt i 2 bærbare deler for transport i bil. Store hjul for bruk i ulendt terreng. 

Spurven D400 Tilt Type: 03 Store hjul til bruk i ulendt terreng. Vippefunksjonen gir rask og energibesparende betjening. God stabilitet for transport av tyngre laster. 

Spurven D400 Fjelltype: 03a Store hjul til bruk i ulendt terreng. Høydejusterbare støttegafler for bruk i skråstilling. Gir lett tilkomst til yngelrommert. Enkel betjening ved raskt å vippe skattekassene tilbake på plass.

KUBELØFTERE B1 B2 B3

Dette er 3 forskjellige multifunksjonelle modeller, hvorav 1 er i galvanisert stål og 2 i aluminium. De kommer delvis montert kompaktpakket. Meget godt amerikansk produkt til strenge kvalitetskrav.

Mobile enheter for å bistå med tunge løfte

Her finner du oversikt over de forskjellige modeller av Spurven kubeløfter

 • Kubeheisen er enkel å betjene, enten den er manuell eller elektrisk, og den veier bare 39 kg, men løfter 100 kg.
  Om du kanskje heller vil vurdere en kran, klikk bildet!

 • Fra bilen til oppstillingsplassen kunne det kanskje være greit å bruke en sammenleggbar kubevogn?
  Klikk bildet for mer info!

 • Med kubeheisen blir det lett å betjene mange kuber på kort tid.
  Kran eller kubeheis eller begge deler? Eller en båre?
  Hjelpemidlene finnes.
  Klikk bildet for se på kubebåren!

 • AJ-2006-G
  Den mest valgte AJ kranen

 • AJ kraner i forskjellige størrelser.
  Se flere detaljer unger Kraner

 • AJ-2008-G
  Den største AJ kranen

Kommentarer

02.08.2021 20:12

kenneth Evensen

hei
hva koster er kubevogn med og uten motor?

27.07.2021 06:37

Knut Olav Birknes

Hva koster en kubevogn?

02.02.2021 20:34

arvid gjefsen

hvor mye koster en kubeheis

29.01.2021 23:56

Martin

Hei, hvor mye koster en slik kubeløfter/-heis?